• אל תאפשר לקרינה לבקר בביתך! אל תאפשר לקרינה לבקר בביתך, הזמן את צוות גל-סייף לבדיקת רמות קרינה בביתך - עוד היום!
    למידע נוסף
  • כמה קרינה יש בביתך? כל מכשיר חשמל בבית פולט קרינה. מעונין/ת לדעת כמה?
    למידע נוסף
  • תכנון בתים ללא קרינה שילוב שיקולים נכונים בשלב התכנון והבניה יכול להקטין משמעותית את הקרינה בבית באמצעות פתרונות פשוטים וזולים לפרטים נוספים
  • האם ביתך באמת בטוח? חשוב שתדע: קרינה גבוהה פוגעת בצורה משמעותית בשווי הנכס היקר ביותר שלך ועשויה לפגוע בבריאותך.
    למידע נוסף
  • אל תאפשר לקרינה לבקר בביתך! אל תאפשר לקרינה לבקר בביתך, הזמן את צוות גל-סייף לבדיקת רמות קרינה בביתך - עוד היום!
    למידע נוסף
  • כמה קרינה יש בביתך? כל מכשיר חשמל בבית פולט קרינה. מעונין/ת לדעת כמה?
    למידע נוסף
  • תכנון בתים ללא קרינה שילוב שיקולים נכונים בשלב התכנון והבניה יכול להקטין משמעותית את הקרינה בבית באמצעות פתרונות פשוטים וזולים לפרטים נוספים

אודות גל-סייף

גל סייף הינה החברה הגדולה והותיקה בארץ המתגאה במעל ל-20 שנות ניסיון וידע בקרינה אלקטרומגנטית. בגל סייף תקבלו שירות אמין ומקצועי בכל הנוגע למדידות, קרינה, אנאליזות של שדות אלקטרומגנטיים ומיגון נגד קרינה. מאז הקמתה צברה החברה ניסיון של מעל ל-150,000 מדידות קרינה ופעילויות מיגון לכל סוגי המשדרים והמקלטים: אנטנות סלולאריות, משדרי רדיו, אנטנות מיקרוגל, משדרי הספק גבוהה, מתקני חשמל, מטוסים, ספינות ורכבים היברידיים, מעבדות מחקר חברות תעשיתיות ועוד.

המשך

קרינה ממכשירי חשמל ביתיים

 

כולנו מפעילים מכשירי חשמל רבים ומגוונים במשך שעות היום – בבית , בעבודה וברכב.
הדבר שאיננו יודעים הוא כי מרבית מכשירי החשמל פולטים קרינה. קרינה נפלטת מכל זרם חשמלי
וכל חוט למעשה מהווה אנטנה. הקרינה ממכשירי חשמל דומיננטית בעיקר כאשר אנחנו קרובים למכשיר
או לכבלי החשמל המובילים אליו.

 בעוד רמת החשיפה המותרת , לשדה מגנטי עומדת על 2 מילי גאוס בממוצע – למכשירי חשמל רבים שדה מגנטי העובר סף זה במידה משמעותית, לדוגמא :

-          צמוד למקרר שדה של 160 מילי גאוס בצמוד היורד ל 13 מילי גאוס במרחק 10 ס"מ

-          לתנור מיקרוגל שדה מגנטי של 300 מילי גאוס בצמוד היורד ל 100 מילי גאוס במרחק 30 ס"מ

-          למאוורר חשמלי שדה של 73 מילי גאוס בצמוד אליו היורד ל 9 מילי גאוס במרחק 30 ס"מ

-          למנוע של מיטה חשמלי שדה של 80 מילי גאוס בצמוד היורד ל 20 מילי גאוס במרחק 40 ס"מ

-          ברצפה מעל חימום חשמלי תת רצפתי שדה של 200 מילי גאוס

-          בצמוד למטען של מחשב נייד שדה של 200 מילי גאוס היורד ל 5 מיליגאוס במרחק 10 ס"מ.

-          בצמוד למטען של מכשיר סלולארי נייד שדה של 45 מילי גאוס

 

משמעות ערכים אלו היא שבעת הפעלת מכשירי החשמל בבית, החשיפה לקרינה הנפלטת מהם גבוהה ביחס לחשיפה ממוצעת האופיינית ברחבי הבית, העומדת על 0.4 מיליגאוס. זאת כאשר המחקרים האפידמיולוגיים מצביעים על כך, שבחשיפה ממוצעת של 4-3 מיליגאוס יש פי שניים יותר מקרי לוקמיה אצל ילדים מאשר בחשיפות נמוכות יותר.

מה לעשות ?

הפתרון הפשוט הוא לשמור על מרחק ממכשירי חשמל לאזורים בהם אנחנו נמצאים לעיתים דחופות ולמשכי זמן ארוכים. בסמוך למיטה מומלץ לא להשתמש במכשירי חשמל כגון מטענים סלולאריים, מאווררים , תנורי חימום חשמליים וכו' במרחק של 1 מטר לפחות.  ממכשירי חשמל בעלי הספק גבוהה – כמו מזגנים,מנועים , מאווררים , מכונות כביסה , מקררים , תנורים וכו' מומלץ לשמור על מרחק של 1.5-2 מטר וגם על  מרחק מכבל ההזנה ( כבל החשמל ). לגבי מכשירים שאין אפשרות להרחיק ( כגון חימום רצפתי, תנורים וכו' ) מומלץ לבדוק את רמת השדה המגנטי במרחק השהיה.

 

חימום חשמלי תת רצפתי

חימום תת רצפתי בנוי מרשת של חוטי חשמל המותקנים מתחת למרצפות ואשר דרכם עובר זרם חשמלי. בעת התחממותם מעבירים חוטי החשמל את החום לרצפה ומחממים את החדר.

עד לפני כמה שנים ייצרו ושיווקו בישראל חימום תת רצפתי חד חוטי: סוג של חימום שהחוט דרכו הזרם הולך והחוט דרכו הזרם חוזר הם במרחק רב יחסית זה מזה. במצב זה, מאחר שסביב חוט חשמל נוצר שדה מגנטי התלוי בזרם החשמלי, השדה המגנטי מעל הרצפה הגיע ליותר מ- 200 מיליגאוס, תלוי בעומק ההתקנה.


בעקבות התערבות המשרד להגנת הסביבה, כיום מייצרים ומשווקים בישראל חימום תת רצפתי דו- חוטי, חימום שהחוט שדרכו הזרם הולך והחוט שדרכו הזרם חוזר במערכת צמודים אחד לשני, כך שהשדה המגנטי הנוצר סביב חוט אחד מנוטרל על ידי השדה המגנטי הנוצר סביב חוט השני. במצב זה, החשיפה מעל הרצפה הינה אפסית.

אם קיים בביתך חימום תת רצפתי מן הסוג הישן, הפעל אותו כשאתה לא בחדר, וכבה אותו לאחר שהחדר התחמם וכאשר אנשים, ובעיקר ילדים, נכנסים אליו.

 

מזרנים ומיטות מתכווננות מופעלות חשמל

רבים רוכשים מיטות חשמליות מבלי לדעת שהם רכשו מקור קרינה נוסף והם עוד ישנים יחד איתו בין 6-10 שעות ביום. רבים גם ישנים על סדין חשמלי מבלי לדעת שהם חושפים את עצמם לקרינה בתדר נמוך

כל עוד המיטה או הסדין החשמלי מחוברים לחשמל ולא רק בזמן הכוונון, החשיפה לקרינה היא גבוהה, בלתי סבירה ובלתי מוצדקת !!

 

 

 

 

בין לקוחותינו