האפקט המוכח הידוע של קרינה בתדרים סלולאריים הוא חימום. בדומה לתנור מיקרוגל הקרינה נספגת בגוף וגורמת לחימום (אפקט תרמי ). כאשר עוצמת הקרינה נמוכה הגוף מסוגל להתמודד עם עליית הטמפרטורה ולא נגרם כל נזק. אולם כאשר העוצמה גבוהה מיכולת הקירור של הגוף עלולים להיווצר נזקים. קיימים מחקרים שונים המצביעים על תופעות בעלות פוטנציאל לנזק בריאותי שאינן קשורות לחימום ומתרחשות בעוצמות נמוכות.
• מתבססים על נזקי חימום בלבד
• הפרדה בין: אוכלוסייה רחבה עובדי קרינה
• ערך SAR “בטוח” - 4 וואט לק”ג (אדם מפזר כואט לק”ג)
ערכי התקן הבסיסיים (“מגבלות בסיסיות”):
בהונלולו נמצאה עלייה בשכיחות סרטן הדם אצל אוכלסייה שגרה בסמוך לתמות שידור יחסית לאוכלוסיה המרוחקת מתחנות אלו, לא הוכח קשר מוחלט.
מחקר על 2,000 חיילים בקוריאה שעסקו בתחזוקת מכ"ם עוצמה גבוהה ביותר, לא מצא עליה בשכיחות סרטן יחסית לחיילים שלא נחשפו לקרינה אך מצא עליה בשכיחות מחלות לב.
בדיקת השפעת הקרינה בשגרירות ארה”ב על אנשים שנחשפו לקרינת מקרו-גל בעוצמות גבוהות מאד (הוקרן ע"י הרוסים כדי לצוטט מהשגרירות) העלתה שסה”כ מקרי המוות יחסית לשכיחות באוכלוסיה ירד אך בסוג מסויים של גידולים בנשים היתה עליה משמעותית.
בקרינה בעוצמות גבוליות לתקן -נצפו שינויים ב- E.E.G (גלי מוח) שחלפו לאחר תום ההקרנה. המחקרים הצביעו שרוב התופעות הן תרמיות שגם חימום שלא ע”י קרינה גרם לתופעות דומות .
נמצא שתרופות משנות את יכולת הגוף לשלוט על הטמפ’ ולכן בחלק מתרופות הרגעה ונוגדי אלרגיה מגדילות את רגישות הגוף לקרינה הקרינכה משפיעה על תגובת הגוף לתרופותבעקר תרופות הרגעה.
ניתן למצוא עדכונים במחקרים ונושאים נוספים באתרים: מחקרים אלה באתרים: